Wanneer kan je het kapitaal van je Riziv-polis als kinesist opvragen?

Medicusspecialist Ben

Wil je meer info over deze topic?

Stel Ben een vraag

Een RIZIV-contract laat je als kinesist toe om te sparen voor een aanvullend pensioen. Je kan dit pas opvragen als je met wettelijk pensioen gaat (of voldoet aan de voorwaarden voor een (vervroegd) wettelijk pensioen. Als je wil investeren in vastgoed, kan het evenwel toch vroeger ...

Wettelijke pensioenleeftijd

Het algemene principe is eenvoudig: je krijgt het kapitaal van je RIZIV-contract uitbetaald wanneer je met wettelijk pensioen gaat. Heb je de wettelijke pensioenleeftijd bereikt, maar werk je nog verder als kinesist, dan kan je het kapitaal laten uitbetalen. Idem dito als je voldoet aan de voorwaarden om je vervroegd wettelijk pensioen op te nemen.

 

Toch je RIZIV-contract vroeger opnemen?

Dat is gedeeltelijk mogelijk. Zo kan je een gedeelte van de reserve van je contract gebruiken om een aankoop, bouw of verbouwing van vastgoed te financieren. Dat gebeurt dan onder de vorm van een voorschot. Ook een wedersamenstellingscontract of een inpandgave zijn mogelijk. Je leest hier alles over de mogelijkheden om je RIZIV-contract te gebruiken voor vastgoed.

RIZIV-contract kinesist opvragen

Is jouw RIZIV-contract al in orde?

Jouw RIZIV-contract zelf in orde maken of je laten begeleiden? Bij Medicusspecialist bieden we je de 2 mogelijkheden!