Wanneer kan je als arts het kapitaal van je Riziv-polis opvragen?

Wil je meer info over deze topic?

Stel Christel een vraag

Een RIZIV-contract laat je als arts toe om te sparen voor een aanvullend pensioen. Je kan dit opvragen bij je wettelijk pensioen. Als je wil investeren in vastgoed (aankoop, bouw of verbouwing), dan kan je vroeger van je pensioenplan genieten.

arts RIZIV-contract opvragen

Wettelijke pensioenleeftijd

Het algemene principe is eenvoudig: je krijgt het kapitaal van je RIZIV-contract uitbetaald wanneer je met wettelijk pensioen gaat. Heb je de wettelijke pensioenleeftijd bereikt, maar werk je nog verder als arts, dan kan je het kapitaal laten uitkeren. Idem dito als je voldoet aan de voorwaarden om je vervroegd wettelijk pensioen op te nemen.

Toch je RIZIV-contract vroeger opnemen?

Moet je dan sowieso wachten tot je wettelijke pensioenleeftijd om te kunne profiteren van je RIZIV-contract? Neen, niet noodzakelijk. Zo kan je een gedeelte van de reserve van je contract gebruiken om een aankoop, bouw of verbouwing van vastgoed te financieren. Dat gebeurt dan onder de vorm van een voorschot. Ook een wedersamenstellingscontract of een inpandgave zijn mogelijk. Je leest hier alles over de mogelijkheden om je RIZIV-contract te gebruiken voor vastgoed.

Is jouw RIZIV-contract al in orde?

Jouw RIZIV-contract zelf in orde maken of je laten begeleiden? Bij Medicusspecialist bieden we je de 2 mogelijkheden!