Waarvoor kan je jouw RIZIV-toelage als kinesist gebruiken?

Medicusspecialist Herman

Wil je meer info over deze topic?

Stel Herman een vraag

Als geconventioneerde kinesist heb je jaarlijks recht op een RIZIV-toelage. Je kan die gebruiken voor

  • een sociaal Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen
  • een verzekering Gewaarborgd inkomen
  • een combinatie van beide

Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen

Dit wordt ook wel een RIZIV-contract genoemd. Met deze verzekering bouw je een aanvullend pensioenkapitaal op. Daarnaast heb je ook een dekking tegen arbeidsongeschiktheid en overlijden. Veel verzekeraars in België bieden dit product aan. Maar waar liggen de verschillen tussen RIZIV-contracten? Medicusspecialist gaat voor jou op zoek naar de oplossing die het beste aansluit bij jouw profiel en je verwachtingen. Contacteer ons meteen als je dit in orde wil maken.

Verzekering Gewaarborgd inkomen

Deze polis bezorgt je een maandelijkse rente als je voor langere tijd arbeidsongeschikt bent door een ongeval of ziekte. Dit is erg belangrijk, want de uitkering die je van de overheid krijgt in geval van arbeidsongeschiktheid is zeer beperkt. En als je niet kan werken, dalen wel je inkomsten, maar niet je kosten …

Pertinente vragen

Op de markt worden veel polissen Gewaarborgd inkomen aangeboden. Bij Medicusspecialist gaan we voor een oplossing op maat voor jou. Daarbij komen onder andere de volgende vragen aan bod:

  • Welk inkomen wens je te verzekeren?
  • Hoe lang wil je dat je wachttijd maximaal duurt?
  • Beoefen je avontuurlijke sporten?

Werkonbekwaam door een ongeval of ziekte? Wat gebeurt er met je loon en wat kan een verzekering gewaarborgd inkomen hier aan verbeteren?

Kom het snel te weten!

Simuleer het met deze super handige tool.

Wil je graag advies op jouw maat?