Waarom je als arts een elektronicaverzekering nodig hebt

Medicusspecialist Ben

Wil je meer info over deze topic?

Stel Ben een vraag

Ook al zit de medische kennis in je hoofd, toch is IT voor jouw praktijk van groot belang. Het beheer van je patiënten, toegang tot applicaties en databases, je financiële huishouding … het is allemaal gelinkt aan de kracht en performantie van je elektronica. Maar wat als die in panne valt? Of aangevallen wordt door hackers

Uitgebreide elektronicaverzekering

Bij Medicusspecialist kan je terecht voor een elektronicaverzekering die al je elektronische apparaten beschermt: zowel vaste computers als laptops, tablets, smartphones en zelfs usb-sticks.

 

Je doet beroep op verschillende softwarepakketten en bewaart gegevens op een server of in ‘the cloud’. Ben je na een schadegeval gegevens kwijt, dan kan je een beroep doen op jouw elektronicaverzekering om die data opnieuw samen te stellen. Idem dito voor het herinstalleren van softwareprogramma’s. De verzekeraar betaalt immers de kosten hiervoor. Als je dat wil, kan je ook een bijkomende optie onderschrijven, waarmee je onder andere de kosten om tijdelijk personeel in te zetten en vervangmateriaal te huren financiert. Voorts ben je uiteraard ook verzekerd tegen diefstal (mits er sporen van inbraak zijn), tijdens het vervoer van je elektronische apparaten en tegen schade door uitwerking van elektriciteit. Esthetische schade en slijtage zijn niet gedekt.

 

Je bent wereldwijd verzekerd, maar je kan de dekking ook beperken tot de Benelux. Dan betaal je een lagere premie.

Noodmaatregelen bij schade

Heb je een schadegeval, dan vertelt een specialist van de verzekeraar je meteen welke noodmaatregelen je moet nemen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat is meteen de eerste stap in de heropbouw van jouw IT-infrastructuur.

 

Cyberpolis

Een cyberpolis biedt ook een ruime aansprakelijkheidsdekking:

  • Je wordt verantwoordelijk gesteld voor het lekken van de medische gegevens
  • hacking telefoonsysteem
  • ransomware
  • verkeerd versturen van mail naar patiënt

Nog vragen over een elektronicaverzekering voor artsen?