Vereenvoudigde aanvraag RIZIV-toelage

Het RIZIV schakelt over op automatische piloot!

Vanaf 2020 zal de aanvraagprocedure voor je RIZIV-toelage elektronisch verlopen, en dus niet langer via een te ondertekenen aanvraagformulier. Hiervoor zal je in het tweede kwartaal (rond de maand mei) toegang krijgen tot een nieuwe digitale module op MyRIZIV.

Ter info: voor de artsen en tandartsen moet er in 2020 niks gebeuren!
De aanvraag dient voortaan immers tgebeuren als het jaar voorbij is. De aanvraag voor 2020 moet dus in 2021 plaatsvinden.
 

Als je dit wenst, kan je Medicusspecialist dit heel eenvoudig via een RIZIV-mandaat beheren voor jou, zodat je dit niet zelf moet regelen. Door ons als mandataris aan te duiden, kunnen wij samen met jou je "Sociaal statuut RIZIV" online beheren.

 

Hoe gebeurt dit in de praktijk?

We vragen dit mandaat elektronisch aan (naar analogie met het Tax-on-Web-mandaat), waarna je een mail zal krijgen van mandates-csam/healthcare  (SSM) van CSAM. Dit is een veilige overheidsapplicatie. In deze mail zal een link staan waarop je moet klikken om toegang te krijgen tot de applicatie.

Daar kan je met een simpele klik het mandaat goedkeuren. Wij brengen het aanvraagformulier RIZIV voor jou in orde, dan is dit voor jou alweer een kopzorg minder.

Wens je dat wij dit aanvraagformulier elektronisch via mandaat in orde maken voor je, bel of mail ons dan gerust. Dan gaan we onmiddellijk aan de slag.

Ja, ik laat het graag in orde maken