Vastgoed kopen? Al aan een bulletkrediet gedacht?

Ben je zinnens om een huis, appartement of opbrengsteigendom te kopen? Dan start jouw zoektocht naar de best mogelijke lening. Vaak is een bulletkrediet erg interessant. Medicusspecialist kan je hier zeker bij helpen. Maak meteen een afspraak.

medicusspecialist Anja

Wil je meer info over deze topic?

Stel Anja een vraag

Hoe vind je de beste lening?

Een lening vinden is niet evident. Elke financiële adviseur vertelt iets anders, hanteert andere formules … en van jou wordt verwacht dat je alle opties vergelijkt én de juiste keuze maakt. Begin er maar aan! Medicusspecialist heeft hiervoor een oplossing gevonden: wij vergelijken voor jou het aanbod van alle kredietinstellingen. We bezorgen je een duidelijk overzicht en maken kiezen voor jou eenvoudig. Ben je al zelfstandig, dan betrekken we je boekhouder bij het dossier om alles optimaal te laten verlopen. Wil je meer weten, contacteer ons dan zeker.

 

Klassieke lening of bulletkrediet?

Eén van de belangrijkste vragen die je moet beantwoorden, is of je kiest voor een traditionele lening of voor een bulletkrediet. Bij een klassieke lening betaal je maandelijks kapitaal en intresten terug. Bij een bulletkrediet kan je de terugbetaling van het kapitaal zelf organiseren in functie van je inkomsten of de winsten van je vennootschap.

Waarom kan een bulletkrediet voor jou interessant zijn?

  • Een bulletkrediet biedt heel wat voordelen als je in de toekomst hogere inkomsten verwacht, als je vennootschap hebt (of zult oprichten) en als je een medisch beroep uitoefent.
  • Je kan een hoger bedrag ontlenen, in functie van je toekomstige inkomsten.
  • Je kan je RIZIV-contract, SVAPZ, langetermijnsparen en IPT gebruiken om je vastgoedaankoop mee te financieren (niet alle verzekeringsmaatschappijen bieden dit aan).
  • Je vennootschap kan de leninglast dragen. Kapitaal wordt dan terugbetaald op het ritme van de winsten (het ene jaar wat meer, het andere wat minder). Dankzij o.a. de VVPR bis-regeling (reserveren van winst in je vennootschap) kan je fiscaal erg voordelig kapitaal terugbetalen. En zelfs als je jouw vennootschap inschakelt, is je woning toch privé-eigendom.
  • Via een bulletkrediet zal je gemiddeld binnen een kortere periode intresten en kapitaal terugbetaald hebben dan bij een mensualiteitenlening.
  • Zelfs je partner die geen vennootschap heeft kan via een bulletkrediet eigenaar worden van de woning.
  • Het is mogelijk om een lopend krediet om te vormen tot een bulletkrediet.

Bereken snel en eenvoudig je maximaal fiscaal aftrekbare premie voor jouw langetermijnsparen! 

 

Ik bereken mijn premie!

Heb je interesse of wil je meer weten? Laat Medicusspecialist je hierbij begeleiden. Samen met je boekhouder bekijken wij wat de optimale kredietformule is voor jouw situatie.

 


Online sessie Aankoop vastgoed

Hoeveel kan ik juist ontlenen en welke types kredieten bestaan er juist voor de aankoop van een woning?

Kom alles te weten in onze video opname