RIZIV-contract voor apothekers: wat als je vroegtijdig overlijdt?

medicusspecialist Serge

Wil je meer info over deze topic?

Stel Serge een vraag

 

Je bent apotheker en hebt een RIZIV-contract afgesloten. Wat gebeurt er met je RIZIV-contract en de bijeengespaarde reserve als je overlijdt vóór de eindvervaldag van de polis? De begunstigde in je contract ontvangt het verzekerde kapitaal. Denk dus goed na over wie je als begunstigde aanduidt.

RIZIV-contract apotheker

Begunstigde van je RIZIV-contract als apotheker

Bij de onderschrijving van je contract duid je een begunstigde bij overlijden aan. Hij of zij krijgt, als jij overlijdt vóór de eindvervaldag van de polis, de volledige spaarreserve of het in de polis voorziene overlijdenskapitaal. Wat en hoeveel er precies uitgekeerd wordt, staat vermeld in de bijzondere voorwaarden van je contract. Lees die dus zeker even door.

Het is dan ook cruciaal dat je de aanduiding van de begunstigde goed opvolgt doorheen de jaren. Stel dat je bij het afsluiten van het contract je toenmalige echtgenote als begunstigde bij overlijden ingevuld hebt, en tien jaar later scheid je van haar. Nadien hertrouw je met een nieuwe partner, maar je vergeet je ex-echtgenote als begunstigde te schrappen … In dat geval blijft je voormalige echtgenote de begunstigde, en niet je nieuwe partner.

Vragen over het RIZIV-contract voor apothekers?