Na je assistentenjaren ga je in een ziekenhuis werken. Welke contracten moet je tekenen?

Je hebt al enkele jaren als assistent achter de rug. Nu ga je in een ziekenhuis aan de slag. Welke contracten moet je afsluiten?

 

Contract tussen arts en ziekenhuis

De ziekenhuiswet stelt dat een schriftelijke individuele overeenkomst of contract tussen de arts die in een ziekenhuis werkt en het bestuur van het ziekenhuis verplicht is. Je zal dus steeds een contract moeten ondertekenen met het ziekenhuisbestuur. In zo’n contract verklaar je je principieel akkoord met de algemene regeling van rechtsverhoudingen, inclusief de financiële regeling tussen de artsen en het ziekenhuis. Deze algemene regeling is een overeenkomst die tussen de artsen en het ziekenhuisbestuur onderhandeld wordt en voor alle artsen geldt. Daarin worden allerhande afspraken gemaakt over de wijze waarop artsen in het ziekenhuis werken. Het is van groot belang dat er geen tegenstrijdigheden tussen je individuele overeenkomst en de algemene regeling bestaan. Laat daarom steeds beide documenten juridisch checken door een jurist met ervaring in deze materie.

 

Juridisch advies voor artsen

Heb je nood aan juridisch advies of wil je gewoon een concreet antwoord op enkele pertinente juridische vragen? Maak dan een persoonlijke afspraak bij Medicusspecialist.Gerelateerde artikels