Je bent arts. Wat dekt een polis Gewaarborgd inkomen precies?

Medicusspecialist Ben

Wil je meer info over deze topic?

Stel Ben een vraag

Ben je arts? Denk er dan aan dat je financieel in de problemen kan geraken als je een tijd niet kan werken door een ongeval of ziekte. Het inkomensverlies kan je opvangen met een polis Gewaarborgd inkomen.

Gewaarborgd inkomen voor artsen

Wat als het noodlot toeslaat?

Je werkt als arts. Op een bepaald moment slaat het noodlot toe. Je bent betrokken bij een auto-ongeval en enkele maanden out. Je inkomsten vallen sterk terug, maar je vaste kosten blijven dezelfde. Financiële zorgen loeren om de hoek.

 

Uitkering van de overheid

Krijg je dan geen overheidsuitkering wanneer je als zelfstandig arts arbeidsongeschikt wordt? Jawel, je krijgt een forfaitaire dagvergoeding, maar zoveel stelt die niet voor. Kijk maar in de tabel hieronder.

 

Gezinssituatie   Dagvergoeding

Met gezinslast           € 58,68

Alleenstaande           € 46,96

Samenwonend          € 35,76

 

Zelf je voorzorgen nemen

Je moet dus zelf zorgen de je inkomen niet te veel zakt wanneer je arbeidsongeschikt bent door een ongeval of ziekte. Een verzekering Gewaarborgd inkomen zorgt ervoor dat je een extra maandelijkse uitkering krijgt waarmee je je inkomensverlies kan opvangen. Je ontvangt deze maandelijkse rente-uitkering tot je terug aan het werk kan.

 

Hoe hoog de uitkering is, hangt af van:

  • hoe hoog het inkomen is dat je verzekerd hebt
  • je invaliditeitsgraad

Premie

Je betaalt een premie voor de verzekering Gewaarborgd Inkomen. De grootte-orde van de premie hangt onder andere af van je verzekerde inkomen, je leeftijd, beroep en gezondheidstoestand bij onderschrijving van de polis.

 

Wachttijd

In de polis wordt doorgaans een wachttijd opgenomen. Dat is de periode waarbinnen de verzekeraar geen uitkering doet. Medicusspecialist bekijkt met jou welke oplossing het beste is.

 

Belastingen betalen op de uitkeringen?

Ja, de uitkeringen zijn belastbaar als ze inkomensverlies opvangen.

 

Verzekering Gewaarborgd inkomen ook voor loontrekkende artsen?

Ja, ook loontrekkenden kunnen een polis Gewaarborgd Inkomen sluiten.

Verzekering gewaarborgd inkomen artsen

Werkonbekwaam door een ongeval of ziekte? Wat gebeurt er met je loon en wat kan een verzekering gewaarborgd inkomen hier aan verbeteren?

Kom het snel te weten!

Simuleer het met deze super handige tool.

TIP!

Verzeker je nu al en laat je verzekering Gewaarborgd inkomen als arts betalen met je RIZIV-toelage. Eenmaal je financieel wat sterker staat, kan dit zeer makkelijk gekoppeld worden bovenop de Riziv-polis zonder nieuwe medische vragen of een aanpassing van de premie aan de instapleeftijd.