Hoeveel bedraagt de RIZIV-toelage voor een arts?

medicusspecialist Anja

Wil je meer info over deze topic?

Stel Anja een vraag

Ben je geconventioneerd arts, dan heb je jaarlijks recht op een RIZIV-toelage. Het exacte bedrag varieert naargelang je volledig of gedeeltelijk geconventioneerd bent. Medicusspecialist geeft je graag de bedragen voor 2020 mee.

 • € 5.037,70 (volledige conventionering)
 • € 2.376,40 (gedeeltelijke conventionering)       

​​​​​​​Waarvoor kan je jouw RIZIV-toelage gebruiken?

Je kan het bedrag van jouw RIZIV-toelage besteden aan:

 • een sociaal Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (SVAPZ)
 • een verzekering Gewaarborgd inkomen
 • een combinatie van beide
   

Lees hier uitgebreidere info over de mogelijkheden voor jouw RIZIV-toelage als arts.

 

Hoe krijg je het geld van je RIZIV-toelage?

Het bedrag van je RIZIV-toelage wordt rechtstreeks gestort in een RIZIV-contract.

Je RIZIV-toelage in orde maken

Medicusspecialist maakt het je makkelijk en geeft je de keuze tussen 2 duidelijke formules om je RIZIV-contract in orde te maken:

 1. Je maakt graag zelf je RIZIV-contract in orde

  Dit kan snel, gemakkelijk en zonder kosten. Via onze handige begeleidings- en vergelijkingstool kom je snel te weten welke verzekeraar het beste RIZIV-contract  aanbiedt op basis van jouw prioriteiten. Eens je de verzekeraar gekozen hebt, stellen we de polis op en is alles klaar. Dus geen verdere zorgen meer.

  In de toekomst houdt Medicusspecialist je ook verder op de hoogte van jouw belangrijkste to do’s.Je laat je liever helpen door een specialist die alles voor jou in kaart brengt. Geen enkel probleem! Medicusspecialist is er speciaal voor jou. Wij maken alles in orde voor jou en bezorgen je een oplossing op maat van jouw persoonlijke situatie. En dit niet enkel voor je RIZIV-toelage, maar ook voor alle andere noodzakelijke verzekeringen.

  Breng je RIZIV-contract zelf in orde.

   

 2. Je laat je liever helpen door een specialist die alles in kaart brengt

  Je wil je liever laten begeleiden door een specialist in deze materie. Geen enkel probleem! Medicusspecialist is er speciaal voor jou. Wij maken alles in orde voor jou en bezorgen je een oplossing op maat van jouw persoonlijke situatie. En dit niet enkel voor je RIZIV-toelage, maar ook voor alle andere noodzakelijke verzekeringen.

  Maak snel een persoonlijke afspraak.

Werkonbekwaam door een ongeval of ziekte? Wat gebeurt er met je loon en wat kan een verzekering gewaarborgd inkomen hier aan verbeteren?

Kom het snel te weten!

Simuleer het met deze super handige tool.

TIP!

Je kan de keuze voor je RIZIV-toelage te allen tijde aanpassen. Zo kan je vandaag perfect kiezen voor een RIZIV-toelage zonder gewaarborgd inkomen en deze dekking later toevoegen (op voorwaarde dat je in goede gezondheid bent). Let wel op: hoe ouder je bent bij aansluiting, des te duurder wordt een gewaarborgd inkomen voor de ganse looptijd. Bespreek dus vooraf zeker even met ons wat voor jou de beste keuze is.