Hoe wordt uw verzekering langetermijnsparen belast?

Langetermijnsparen levert u een mooi appeltje voor de dorst op. Uw eindkapitaal wordt belast a rato van 10%.

medicusspecialist Serge

Wil je meer info over deze topic?

Stel Serge een vraag

Het langetermijnsparen is een ideale formule om uw aanvullend pensioen te boosten. Maar wordt het kapitaal dat u op die manier bijeenspaart belast?

Via het langetermijnsparen kunt u op een fiscaal voordelige manier een aanvullend pensioen opbouwen. Hebt u via uw langtermijnspaarcontract een belastingvoordeel genoten, dan zal het eindkapitaal (en de gewaarborgde intresten) van uw polis belast worden. Was er nooit een fiscaal voordeel, dan niet.
 

Taks op het langetermijnsparen

De belasting op het kapitaal wordt geheven op uw 60ste verjaardag (als u vóór uw 55ste startte met sparen) en bedraagt 10%. Dit wordt ook de taks op het langetermijnsparen genoemd. Na uw 60ste verjaardag kunt u verder premies storten. U wordt dan niet meer belast op het kapitaal dat u hiermee opbouwt.

Als u pas met langetermijnsparen begint na uw 55ste, dan wordt de taks op het langetermijnsparen toegepast op de 10de verjaardag van het contract.

Opgelet, als u uw contract afkoopt vóór uw 60ste verjaardag, dan betaalt u maar liefst 33% belastingen. Niet doen dus!

Vragen over uw mogelijkheden met langetermijnsparen?

De maximale premie die u elk jaar kunt storten in het kader van het langetermijnsparen, hangt af van uw belastbaar inkomen. Wij berekenen voor u hoeveel u precies fiscaal voordelig kunt storten.

Uw fiscaal voordeel bedraagt 30% op de premie. Maar als u ook al de woonbonus geniet, dan bestaat de kans dat er geen fiscale ruimte meer overblijft voor langetermijnsparen. Ook dit bekijken we graag voor u.

Werkonbekwaam door een ongeval of ziekte? Wat gebeurt er met je loon en wat kan een verzekering gewaarborgd inkomen hier aan verbeteren?

Kom het snel te weten!

Simuleer het met deze super handige tool.

Bereken snel en eenvoudig je maximaal fiscaal aftrekbare premie voor jouw langetermijnsparen! 

 

Ik bereken mijn premie!


Contacteer ons voor een afspraak.
 

Ik wil een afspraak