HAIO en ASO: eigen familiale verzekering nodig?

Wil je meer info over deze topic?

Stel Christel een vraag

Je bent HAIO of ASO. Kan je terugvallen op de familiale polis van je ouders of heb je een eigen familiale verzekering nodig? Ja, als je nog bij hen gedomicilieerd bent.

familiale verzekering nodig HAIO ASO

Wat is een familiale verzekering?

Een BA Privéleven-verzekering, in de volksmond familiale verzekering genoemd, vergoedt de schade die je aan derden toebrengt. Bijvoorbeeld als je de dure laptop van je collega op de grond laat vallen. Deze polis komt dus niet tussen voor je eigen schade. In ons voorbeeld: als je jouw eigen laptop tegen de grond knalt, dan kan je hiervoor niet rekenen op je familiale verzekering.

Deze verzekering geldt voorts enkel voor jouw privéleven, en dus niet voor de vergoeding van schade aan derden in je beroepssfeer. Daar dient een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor.
 

Familiale verzekering van je ouders?

Of je nog mee verzekerd bent in de polis van je ouders, hangt af van de vraag waar jouw domicilie is. Woon je officieel nog thuis, dan ben je verzekerd in de familiale polis van je ouders. Zo'n polis dekt immers iedereen die op dat adres woont. Maar als je domicilieadres elders is, bijvoorbeeld op het adres van je kot of appartement, dan moet je zelf een familiale verzekering onderschrijven. 

Wil je advies op maat?