HAIO of ASO: hoe krijg je het geld van je RIZIV-toelage?

  

Je krijgt het bedrag van je RIZIV-toelage € 6.401,37 (bedrag voor 2022) niet cash in je handen. Het wordt ook niet naar je rekening overgeschreven. Wel wordt het rechtstreeks gestort in jouw RIZIV-contract, dat je hebt afgesloten bij een verzekeraar naar keuze.

RIZIV-toelage via RIZIV-contract

Als startende HAIO en ASO weet je dat je, in ruil voor conventionering, recht hebt op een RIZIV-toelage. Maar hoe krijg je dat geld daadwerkelijk in handen? Wordt dat op jouw rekening gestort?

Het antwoord is duidelijk en eenvoudig: neen, je krijgt dit niet op je rekening gestort.
 
Zodra je in aanmerking komt voor een RIZIV-toelage, moet je deze aanvragen. Je dient je RIZIV-toelage te gebruiken voor

  • de opbouw van een aanvullend pensioen
  • een overlijdensdekking
  • een waarborg gewaarborgd inkomen
  • een combinatie van dit alles. 

Je RIZIV-toelage in orde maken

Je krijgt het bedrag van je RIZIV-toelage € 6.401,37 (bedrag voor 2022) dus niet cash in je handen en het wordt ook niet naar je rekening overgeschreven. Wel wordt het rechtstreeks gestort in jouw RIZIV-contract, dat je hebt afgesloten bij een verzekeraar naar keuze.

Medicusspecialist maakt het je makkelijk en geeft je de keuze tussen 2 duidelijke formules om je RIZIV-contract in orde te maken:

-    Je maakt graag zelf je RIZIV-contract in orde. Je kan je hierbij laten bijstaan door onze begeleidings- en vergelijkingstool.
-    Je laat je liever helpen door een specialist die alles voor jou in kaart brengt. Maak dan snel een persoonlijke afspraak.

Werkonbekwaam door een ongeval of ziekte? Wat gebeurt er met je loon en wat kan een verzekering gewaarborgd inkomen hier aan verbeteren?

Kom het snel te weten!

Simuleer het met deze super handige tool.

TIP!

Je kan de keuze voor je RIZIV-toelage te allen tijde aanpassen. Zo kan je vandaag perfect kiezen voor een RIZIV-toelage zonder gewaarborgd inkomen en deze dekking later toevoegen (op voorwaarde dat je in goede gezondheid bent). Let wel op: hoe ouder je bent bij aansluiting, des te duurder wordt een gewaarborgd inkomen voor de ganse looptijd. Bespreek dus vooraf zeker even met ons wat voor jou de beste keuze is.