Brandverzekering voor HAIO en ASO: waarop letten?

medicusspecialist Sven

Wil je meer info over deze topic?

Stel Sven een vraag

Je bent HAIO of ASO en huurt een kot of appartement in de buurt van je stageplaats. Is dit verzekerd in de brandverzekering van je ouders? En wat met je inboedel?

HAIO en ASO: je huurt een kot

Als algemeen principe geldt dat een kot (geen appartement) standaard verzekerd is in de brandverzekering van de ouders. Ook de inboedel van jouw kot is daarin opgenomen. Je zou er dus van kunnen uitgaan dat je, als je een kot huurt, safe zit. Maar toch zijn er een aantal aandachtspunten waarmee je absoluut rekening moet houden:

  • Lees de algemene en bijzondere voorwaarden van de brandverzekering van je ouders na. Zo weet je 100% zeker of je kot ook gedekt is. Heb je hier geen verstand van, neem dan contact met ons.
  • Staat er een clausule in de polis van je ouders dat een kot niet langer mee verzekerd wordt zodra de huurder (jij dus) eigen inkomsten hebt? Zeker checken!
  • Is het verzekerde kapitaal voor de inboedel wel voldoende voor de inboedel bij je ouders (thuis) en op je kot samen?
  • Wat zegt het huurcontract van je kot over jouw huurdersaansprakelijkheid? Mag deze afgedekt worden via de polis van je ouders of moet je hiervoor een aparte verzekering afsluiten?

Je merkt het, niet evident allemaal! 
 

HAIO en ASO: je huurt een appartement

Een appartement is nooit standaard mee verzekerd in de brandverzekering van je ouders. Je moet hiervoor dus zelf een polis afsluiten die je huurdersaansprakelijkheid en je inboedel dekt. Ook de bepalingen van je huurcontract spelen hierbij een rol.

HAIO ASO brandverzekering

Vragen hierover?

Wij overlopen met jou je huurcontract en gaan voor jou op zoek naar de beste oplossing.