Apotheker: waarvoor kan je jouw RIZIV-toelage gebruiken?

Wil je meer info over deze topic?

Stel Christel een vraag

Als geconventioneerd apotheker heb je jaarlijks recht op een RIZIV-toelage. Je kan het bedrag van jouw RIZIV-toelage als apotheker besteden aan:

  • een sociaal Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen
  • een verzekering Gewaarborgd inkomen
  • een combinatie van beide
RIZIV-contract apothekers

Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen

Dit wordt ook wel een RIZIV-contract genoemd. Hiermee bouw je een aanvullend pensioen op, maar geniet je daarnaast ook een dekking tegen arbeidsongeschiktheid en overlijden.

Nogal wat verzekeraars op de Belgische markt bieden dit product aan. Welke RIZIV-polis moet je dan kiezen? Wel, Medicusspecialist gaat voor jou op zoek naar de oplossing die het beste aansluit bij jouw verwachtingen. Contacteer ons meteen als je dit in orde wil brengen.

 

Verzekering Gewaarborgd inkomen

Als je voor langere tijd arbeidsongeschikt bent door een ongeval of ziekte, krijg je via een verzekering Gewaarborgd inkomen een maandelijkse rente. Deze komt bovenop de uitkering die je van de overheid krijgt.

Op de markt worden veel verschillende verzekeringen Gewaarborgd inkomen aangeboden. Bij Medicusspecialist gaan we voor een oplossing op maat voor jou. Daarbij komen onder andere de volgende vragen aan bod:

  • Welk inkomen wens je te verzekeren?
  • Hoe lang wil je dat je wachttijd maximaal duurt?
  • Beoefen je avontuurlijke sporten?

In functie van jouw profiel selecteren we de beste oplossing.

 

Werkonbekwaam door een ongeval of ziekte? Wat gebeurt er met je loon en wat kan een verzekering gewaarborgd inkomen hier aan verbeteren?

Kom het snel te weten!

Simuleer het met deze super handige tool.

Wil je graag advies op jouw maat?