Als arts je RIZIV-contract gebruiken om te investeren in vastgoed

medicusspecialist Kenny

Wil je meer info over deze topic?

Stel Kenny een vraag

Wil je, net zoals veel Belgen, de baksteen in je maag verzilveren? Denk dan ook aan de mogelijkheden die je RIZIV-contract je als arts biedt. Je kan jouw polis immers op drie manieren inzetten om een huis of appartement te bouwen, kopen of verbouwen: via een voorschot, een wedersamenstellingskrediet of een inpandgave van je polis.

Voorschot

Je kan een voorschot vragen op de reserve van je polis. Dat is mogelijk als je een huis of appartement wil bouwen, kopen of verbouwen dat binnen de Europese Economische Ruimte (EER) ligt. De EER bestaat uit de Europese Unie + Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.

Bij sommige verzekeraars zal je intrest moeten betalen op het voorschotbedrag, bij andere is dat niet het geval. Een voorschot biedt je het voordeel dat je minder geld moet lenen via je hypotheeklening. Bovendien hoef je op het voorschot geen notaris- of hypotheekkosten te betalen.

 

Wedersamenstelling

In het scenario van de wedersamenstelling sluit je een lening af voor de aankoop, bouw of verbouwing van vastgoed. Het kapitaal van die lening wordt ten laatste op de eindvervaldag volledig terugbetaald via je RIZIV-contract. In tussentijd betaal jij enkel de voorziene premies voor de polis en de intresten.

Inpandgave

Je contract wordt bij een inpandgave als waarborg gebruikt voor een woonkrediet. Als je overlijdt vóór de einddatum van je contract, dan dient het overlijdenskapitaal in je polis om de lening terug te betalen.

 

Cijfervoorbeeld
 

Je sluit een lening af voor een bedrag van € 200.000.

 

Type financiering Maandlast
   
- Mensualiteitenlening op 20 jaar
  tegen een rentevoet van 1,60%            
€ 973
(intrest en kapitaal)
- Bulletkrediet tegen een rente
  van 2,20%

€ 360
(enkel intrest)

- Opname van de
  reeds geplande reserves (1%)

€ 166
(enkel intrest)

 

Wij bekijken welke verzekeraar de beste voorwaarden aanbiedt.

Laat ons je helpen!

Ben je als arts op zoek naar een interessante oplossing om vastgoed te bouwen, verbouwen of kopen?